Forandringens baksider


Forandring fryder, heter det. Jeg vet ikke hvem denne personen som fant på de ordene er, men han er nok mer optimistisk enn en gjennomsnittlig person. Joda, forandringer fryder som bare det, men den er likevel bare en mellomlanding i veien mot det som er grunnen til forandringen – det faste. Mennesker søker mot det uforanderlige, det faste, det evige i alt det vi foretar oss. Vi ønsker oss en fast jobb, et fast sted å bo, en ektefelle vi kan leve «evig» med, en utdanning som gir en fast jobb, en datamaskin som varer så lenge som mulig og mye mer. Ikke bare de valg og handlingene vi tar er faste, men også de som ligger i tankene. Man etterstreber et varig forhold, en fast livspartner, en stabil emosjonell tilstand (også av motparten) og mye mer. All de endringene vi gjør, er bare en fase i en vei mot noe fast.

Forandring fryder, heter det. Noe som betyr at man må endre for å få det bedre, man må skifte ut veggene, flytte til et nytt sted, kanskje bytte til en ny kjæreste, bytte til en ny jobb, slippe alt det man har i hånden og ta en «Jorda rundt»-reise og mye mer. I det øyeblikket så fryder virkelig forandringen, men tenker vi noen gang på at vi egentlig forandrer til noe fast? Når vi for eksempel skifter ut veggene i rommet, er det jo for å få et nytt fast rom. Når vi flytter til et nytt sted, flytter vi jo til et nytt fast sted. Det samme gjelder kjærestebyttet, jobbyttet og den «Jorda rundt»-reisen. Til slutt ender man et sted, og blir der fast. Verden er stadig i forandring, mente en kar fra den antikke Helles. Ja, men den søker mot noe fast, mente en annen kar fra det samme stedet. Se på en ball. Spark den og den fyker bortover. Den er i forandring, men til slutt stopper den. Den søker mot noe fast. Gjør hva du vil, men du vil stoppe opp, en eller annen gang. Og den tingen du gjør, stopper også opp. Den søker mot noe fast.

Vet dere hva? Jeg vet ikke hva poenget er. Kanskje det er det å ikke endre seg for mye? Eller det å leve i en foranderlig tilstand ikke er bra? Det er kanskje morsomt og beskymringsløs nå, men en dag må man møte virkeligheten. Man må da spørre seg selv, hvor lenge skal man drøye med det?

Teksten har blitt lest 21 ganger, men kun 1 i dag. Trist, altså.
,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.