Rolig før stormen


Sammenlignet med turbohelgen som jeg hadde, var dagen i dag en skilpaddedag. Det ble tid til dusjing og medfølgende synging, FIFA 12, surfing og loking. Kontrasten var stor, men jeg trengte det. Jeg er en rolig person.

Egentlig tenkte jeg meg en tur til Sverige for å handle litt julegaver og ribber, men da øynene mine klarte å åpne seg klokken to droppet jeg hele turen. Det ble en rolig dag istedenfor. Ikke akkurat mye skjedde, så har ikke så mye å skrive om. Derfor spilte jeg og brødrene mine FIFA 12, hvor vi forresten tok en del førsteplasser. Nå har vi litt småpenger til å kjøpe litt bedre spillere. For dere som ikke er fotballinteressert, er nok dette avsnittet bare vrøvl. Og det syns jeg også.

Jeg skal derfor dra til Sverige i morgen. Julaften er ganske nær og gaver må kjøpes. Jeg vet ennå ikke hva jeg skal kjøpe, så det blir et sjansespill i Nordby Shoppingcenter. Noen ideer er det, men mer konkret enn de finnes ikke i mitt hodet. Jeg vet heller ikke hvor mange gaver jeg skal kjøpe, så jeg får prøve å komme på antallet under kjøringen. Ja, ja, uansett rekker antallet så langt lommeboken har dekning for. Det skal bli spennende å se når tid kortet avvises.

Juleprat

Julen syns jeg er en fin ting. Den gir muligheter til å overrekke en gave uten en grunn og den trigger hjerneaktiviteter – for nå tenker man automatisk på de man har kjær. Julen er tiden for å være sammen med bekjente, venner, familien og alle fjerne og nære. Den er av den grunn i seg selv en fin periode i året, en periode man bør anstrenge seg for å få maksimum ut av. Dessverre anstrenger noen seg altfor mye. Perioden har for mange blitt synonym med stress, tidsknapphet og personlig økonomisk krise. Det er veldig synd, men man har bare seg selv å takke.

Man vil gi de beste gavene, selv om de personene som skal få dem ikke har bedt om det. Man lurer bare seg selv, der man står i senteret og stresser med å finne gavene, og man vet innerst at man vil bare overgå seg selv og andre. Overgå fjorårets overrakte gaver og gaver fra andre. Det med ansikt og rykter er viktig for mange. For selv om man ikke har den tykkeste lommeboken er man villig til å lage hull i den bare for å kjøpe gaver til flest mulig, men som man strengt tatt trenger bare å kjøpe til de aller nærmeste. De fineste gavene trenger ikke å være de beste gavene. Mange forstår ikke det der, og mange tror at de må gi en fast gave. Gaver kan være så mangt, folkens. En hjemmelaget middag, en dag i den lokale svømmehallen, en kinobillett, en gå-/ake-/ski-/biltur, en reise som ikke trenger å være lengre enn Lofoten og mye mer. Gi gaver med mening, selv om det er vanskelig å få til, men gleden av å se andre nyte gavene vil jeg tro er verdt strevet. Så slipper man å stresse også. Det er veldig mye hva man gjør det til.

Jo nærmere julaften, jo mer tidsknapphet. Man må gjøre det ene og det andre, man må gjøre alt. Julen er jo tiden for å være med folk, men julen er heller ikke den eneste tiden man kan være med dem. Prioriter de aller viktigste og ta igjen i de resterende femti ukene med de andre. Koselige ting kan gjøres i alle av årets dager og ikke bare i julen.

Det var litt om julen, så nå legger jeg meg. En handledag venter. Jo, glemte helt, jeg må også forberede meg til onsdagens møte. Bør også lage en presentasjon. Blæh, får se på formen. Etter det er det bare noen dager igjen til julaften. Blir bra!

Teksten har blitt lest 33 ganger, men kun 1 i dag. Trist, altså.
, ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.