Endelig mandag


Kjære dagbok, jeg orker ikke mer.

Fikk i dag gitt julegaven til min lillesøster, endelig. Har ventet lenge på den og det måtte første virkedag etter nyttår at den kom. Vet ikke om hun er helt fornøyd med den, men regner med at hun blir det en dag. Hun fikk en fin MacBook Pro, men en på hennes alder pleier jo å være mer vant til en PC med Windows installert inni. Jeg er ikke så glad i Windows etter at jeg oppdaget Apple sin vidunderlige verden i to tusen og fire, da jeg kjøpte meg min første Apple-maskin – en iBook G4. Den dag i dag funker fortsatt iBook-en, men den er ikke ofte i bruk nå som jeg har en iMac. Den gang var jeg fattig som en student bør være, og derfor var kjøpet av en ny iBook G4 til ti tusen kroner ganske sviende for lommeboken. Men i ettertid var jeg glad over kjøpet. Det var den beste datamaskinen jeg noen gang har hatt, den gang altså. Den ble aldri ødelagt, aldri angrepet av virus eller andre skumle sykdommer, den hang seg aldri og den «klikket» aldri. En hel annen verden i forhold til tidligere Windows-PC-er. Fra da av, var det Apple som gjaldt. Jeg håper at lillesøsteren også vil få den gode opplevelsen som jeg hadde. Gaven er i alle fall gitt, så hun må nok leve med den.

Var ute en tur på Ski Storsenter, bare for å se litt rundt. Titte litt her og litt der. Det er ikke ofte jeg er ute og titter alene for meg selv. Som oftest finner jeg ikke noe, så derfor drar jeg ikke. I dag fant jeg heller ingen ting. Jo, det ble en Apple Magic Trackpad som jeg nå lenge har hatt lyst på. Jeg har bare ikke skaffet meg en. Glad jeg gjorde det i dag. Deilig å slippe musen og såkalte musehåndledd. Her styrer jeg skjermen med Trackpad-en slik man gjør med en iPad eller iPhone. Geniale mennesker, de Apple-folka. Traff på storesøsteren og hennes familie mens jeg vandret inni Lefdal – de var ute etter en ny TV – og småniesene lurte på hvor gavene deres var. Det var jo derfor jeg var i senteret, for å kjøpe disse gavene. Jeg spurte hva de ville ha og de sa penger siden de sparte til et nytt kamera. Dermed var den gaven i boks og lommeboken ble én femhundrelapp mindre.

Så det var den mandagen. Dro hjem for å forberede meg til onsdagens møte. Jeg har i det siste følt meg veldig fraværende. Borte, liksom. Folk snakker til meg og jeg klarer ikke å følge med, jeg får ikke med meg det de sier. Folk ringer til meg og jeg klarer ikke å fokusere at jeg mister tråden hele tiden. Vet ikke hva som skjer, men det kan komme av lite energi. Jeg føler at jeg er treg. Ting jeg selv har sagt at jeg skal gjøre, glemmer jeg når jeg skulle gjøre det. Ja, ja.

Jeg tror jeg ikke klarer det mer, kjære dagbok.

Teksten har blitt lest 36 ganger, men kun 1 i dag. Trist, altså.
,

34 kommentarer til “Endelig mandag”

 1. Hei!
  Jeg syns du skal fortsett med det du gjør eller skriver. Når man selv har vært veldig lukket, så en dag kommer vel alt ut…og det er bare en positiv ting. Man føler seg bedre ved å få ting ut, enten til noen, ved å skrive det ned; dagbok eller her som du gjør. Du velger det selv det som føles best for deg.
  Men det virker som du vil også ha noen til å si noe tilbake til deg, derfor er kanskje dagboken veldig vanskelig å forstå seg på for deg?
  Du er veldig dyktig til å skrive, dette gjør det faktisk veldig spennende og interessant å lese selv om det kunne vært veldig kjedelig på andre måter. Men det er måten du utdyper deg selv på samt holde igjen en del som ikke røper alt. Det gjør at man venter på hva det neste du skal gjøre eller har gjort og skriver ned her, spesielt om denne jenta her…
  Så det jeg lurer på eller nysgjerrig på, på hvilken måte du har kontaktet den jenta? Var det du som tok kontakten først eller hun(via dennedagboken telst ikke)?
  Som jeg leser det og tolker det, så vil nok nødvendigvis ikke hu ha blitt skremt, hvis det er via en tekst mld, eller sjenrelt skrift så kan alle tolke på sin måte..aight?
  Uansett så er det bare bra at hu leser det her, enten om hu forstå seg på deg nå eller senere så vil hun nok vorstå en dag. Bedre å være åpent om dine følelser enn at en dag du får dette slengt på trynet: Hvorfor har du ikke fortalt meg før?»
  Men som du skrev; «bidratt» til å miste henne.
  Bedre å miste ved å være ærlig enn å miste ved å ikke fortelle eller vite.
  Håper det hjalp deg litt.. hehe (=

  • Hei Ntko! Hyggelig at du tar tid til å kommentere.

   Ja, det kan være som du sier, at jeg vil ha et svar fra noen og siden en dagbok bare er en død ting vil den aldri forstå seg på meg. Men det er sunt å si ting eller å skrive ned ting, så joda, jeg vil fortsette, men likevel ikke i samme grad som før. Mennesker har en tendens til å «beskytte» seg selv ved å ikke eksponere seg for mye.

   Takk for at du liker tekstene, håper også at de har hjulpet deg noe. Når man skrive om folk, må man passe på å ikke tråkke over noen grenser. Derfor alt dette hemmelighetskremmeriet. 😛 Har det betydning for situasjonen hvordan jeg kontaktet henne? Det er via en tekstmelding på mobilen, forresten. Ble du klokere på det?

   Det har hjulpet mye, takk for det. Og det er som du sier, det er ikke sikkert at hun har blitt skremt og selv om hun har blitt det, så er det kanskje bedre å miste ved å være ærlig enn å miste uten å ha sagt om sine følelser til jenta.

 2. Slapp av, jeg er fornøyd med den..! 🙂 Eller.. ikke fornøyd med den.. men VELDIG fornøyd! En mac er jo helt populær, med masse penger! Så klart jeg er fornøyd…?!

 3. Det har stor betydning ja. Jeg ville tatt å ringe/bli ringt opp mer seriøst enn via enn tekstmld! Alt skjer jo via nett nå, tragisk men sant (So lame), trist hvordan verden har blitt nå!
  Alt kan tolkes på sin måte via tekst…
  Jeg vil bli klokere for å kunne gi deg muligheten til å bli enda klokere ;)(=

  • Hehe.. Det er ikke viktig hvordan det sendes, men hva som blir mottas. Om jeg så tekster, ringer, møter, så er svaret fra jenta det viktigste. Har hun de riktige følelsene er alle metoder like betydningsfulle.

 4. Ja det er sant, men ikke hvis jenta tviler på det forskjellen på det du skriver og det du sier som gjør handlingene

 5. Jeg tror ik du har ksjønt det jeg mente jeg..Det er akkurat det, det jeg skrev til deg, og det jeg mente, har du misforstått, du har tolket det som du selv har ønsket, nettopp fordi det foregås i gjennom txt.

  Det du teksta jenta, har hun tolket selv, og du vet hva du mente, men kanskje ikke hun, akkurat som du tolket selv at hun ble skremt av dine tekster, men det vet du ik før du faktisk har fått bekreftelse, og det samme gjelder det om jenta har lest innlegget ditt eller ikke. Eller har du? 😉

  Alt foregås i gjennom txt, og det er ikke det det bør være. Følelser i gjennom tekst kan hvem som helst skrive..det er kanskje derfor jnta ikke tør å møte deg, for det er ik det du komer til å si face 2 face. Kjærlighet foregår ikke på en dagbok. Dette er bare en blogg 😉

  Jeg håper du ble klokere på det (=

  • Du har mange kloke ord. Nei, jeg har ikke fått en bekreftelse på at hun er skremt, og jeg tviler at jeg får det også. Hvem er det som går rundt og sier at teksten din skremmer vettet av meg? 😛 Hehe.. men jeg skjønner poenget ditt.

   Så du mener at hun ikke tør å møte meg, fordi hun er redd jeg ikke vil si det samme som det jeg skriver? Det høres litt rart ut. Hvis hun vil vite hva jeg har å si, burde hun kanskje heller møte meg enn å ikke møte? Eller har jeg bommet på skiven igjen?

   Joa, jeg har blitt klokere av dine ord. Du er en vis person. Skulle gjerne diskutert saken med deg mer.. 😀 Og det er som du sier, kjærligheten skjer ikke gjennom tekster, for den er der ute.

 6. Du har bommet igjen, for du sikter ik riktig…! hehe.
  hadde du siktet hadde du ik sittet her og tenkt. Hvis du hadde gjort det, hadde du ringt (sendt mld) og spurt Direkte om å møtes, ik bare ta kontakt via en txtmld, noe som du ik har fått ordentlig svar på ennå. Da haddde dere kanksje allerede møtt hverandre nå.

  Hvorfor skal du vente på at jenta skal gi tegn fra seg og møte deg? er det ikke Du som elsker henne? (=

  Det er du som bestemmer hva den andre parten svarer, når du spør direkte ut, enn å sitte og la jenta tolke i sin egen verden som du aldri får vite på fordi du ik klarer å spørre direkte. Altså det er du som bestemmer om beskjeden blir mottatt riktig ell ik. Og det avgjører litt av hvordan jenta mottar beskjeden fra deg mottat fra fordi det dvil påvirke det svaret du vil få tilbake.

  Som feks. hvis du tar å ringer henne og ber om å møtes fordi du vil møte henne. Og da kan jenta høre og føle og se at du viil møte henne, på ordentlig, og ikke i bare gjennom en txt (mld, og hvis hun har lest denne bloggen)

  Og hvis hun ik har noe i mot å ha kontakt, eller møte deg, vil hun så klart møte deg, etter du har spurt.

  Just do it, be a man 😛
  *Har du lyst har du lov* (=

  • Uff.. jeg er visst ikke så smart, bommer hele tiden. 😛 Hvis jeg sier at jeg har sendt, men at hun ikke vil møte? Vel, hun har ikke sagt direkte at hun ikke vil møte, men hun har ikke besvart på forespørselen sånn helt ordentlig. Og jeg venter faktisk fortsatt på svar fra den forespørselen. 😀 Men ja, det har jo gått en stund nå. Hun har sikkert bare glemt den, kanskje ikke med vilje, men likevel… Hehe.. ja, be a man, ja… Det er vel nok mer enn å bare «be a man», dessverre. Hun vet hva jeg føler for henne, og vi har faktisk møtt mye før, men ting er annerledes nå, tror jeg. Eller jeg vet ikke.. hva som har skjedd egentlig. Jeg vet grunnen, men ellers ikke mer. Så, basert på tidligere møter og samtaler med henne, så tror jeg at det er bare en sånn enveiskjærlighet-ting. Ikke helt enveis, litt toveis er det, men ikke balansert toveis. Den veien fra henne er nok veldig smått. Ja ja.. ikke alle kan få det de ønsker seg til jul. 😛 Eller til livet. 😀

  • Hahaha.. sant nok. Hm.. og hvis jeg sier at jeg har handlet? Vi har møtt og jeg har sagt hva jeg føler direkte. Ikke bare én gang, men også mange ganger over flere treff. Hva tror du?

 7. Jeg tror ik du har spurt henne direkte om å møtes, for da måtte hun ha gitt deg en konkret svar. For alt du har skrevet er bare noe du tror, du vet faktisk ingenitng. Vet du virkelig hva du vil? for det du skriver er annerledes enn «handlingene» dine.

 8. Du sa bare hvis, men det har ikke skjedd. Hivs det har skjedd, er det før? Men det var før, nå er nå.

  • Hahahaha.. du er vanskelig å overbevise. Jeg har gjort det. Før er før, og nå er nå, men følelser forandres ikke uten grunn mellom den tid.

 9. Hvis du har skrevet nøyaktig akkurat det dierekte, da er jeg nysgjerrig på hva slags svar hun har gitt deg for at du mener hun ik har svart på forespørselen din.

 10. Hvis før og nå følelsen er det samme så vil ik det forandre situasjonen noe annerledes. bare hvis det var veldig lenge siden du møtte henne og fortalte henne disse følelsene.

  • Hehe, ja, det har vel noe å si. Men hvis én måned siden var hun til og med villig til ringe meg for å treffes og kom faktisk på «overraskelses»-møte også, mens nå har jeg ikke hørt noe fra henne. Ingenting, nesten. Tror du det har gått opp, eller ned?

 11. Da må ha valget vært under dine hender der og da, og hva gjorde du for at det har forandret sg på en måned? Så du lot henne gå?

  • 🙂 Som sagt, så var den ene veien mye mindre enn den andre. Dessuten hadde ikke jeg valget, det var hun som hadde det da. Og det er hun som har det nå også. Jeg har allerede valgt jeg, da også. Nå også.

 12. det skader aldri å prøve. eller ta nye sjanser, heller det enn å angre på at du aldri gjorde det, prøvde hardt nok.

  • Mhm.. men visse ting kan ikke bare hastes. Uansett hvor mye jeg nå kjører på, så er fortsatt valget hos henne. Det vet hun. Så uansett hvor mye jeg prøver, ligger fortsatt valget der. Og med tanke på hva hun allerede vet om mine følelser, tror jeg ikke at det er sunt for begge (men mest for henne) å pushe på. Da blir avgjørelsen tatt på grunn av press og ikke etter en godt gjennomtenkt vurdering. 😀 Hehe, men jeg gir jo ikke opp av den grunn. Jeg bare tar det litt med ro. Så hun også ikke føler at jeg presser på. 😀 Hehe.. takk for samtalen, Ntko, du har mye jeg kan lære av. Kommentér gjerne oftere, så får jeg lært det og. 😀

  • Hehe.. hvis hun leser alt dette, og likevel velger å ikke gi fra seg lyd, betyr det at hun ikke er klar. Selv om denne bloggen er enveiskommunikasjon, men fortsatt en kommunikasjon. Når alt innleggene leses og hun fortsatt tier, så er det et svar på at hun enten ikke vil ha kontakt eller at hun ikke er klar for kontakt. Og hvis hun er klar for kontakt og venter på at jeg skal ta kontakt direkte, så har jo alt det følelsestingene jeg har skrevet om ikke påvirket henne i noen grad. Til og med du tar kontakt fordi du, vet ikke, er grepet av alt klisteriet, men tydeligvis er ikke hun grepet av det. Men det tror jeg ikke, jeg tror at hun rett og slett ikke er klar. Derfor har hun heller ikke gitt lyd fra seg. Hun vet ikke hva hun skal svare for noe, så hvorfor ta kontakt før man vet svaret? Dont no.. alt er bare gjetting. Haha, kanskje jeg burde gjøre som du sier.. 😛

 13. Jeg er helt enig med deg, men har du også tenkt om jenta leser dette og tror eller innbiller seg at det kan være en annen jente du mener?
  Uet kommer også ann på om du har vært sammen med flere før eller hatt interresse for andre før? og dette er bare hvis jenta leser el har lest bloggen din…
  Derfor er grunnen for at syns jeg du bør enda ta en risk før du tar en beslutning på noe du tror el tenker. Hu kan ikke velge før hun har fått et valg å ta el velge mellom og det er opptil deg å få frem budskapet til hennes beslutning.
  Kjærlighet er kjærlighet, hvorfor skal folk gjøre det så mer komplisert enn det det er?
  lig enn å aids det og overbevise

 14. *Elsker man en og er vilje til å gjøre det, og hva er mer vanskelige enn å bare si det og bevise det?
  Og hvordan skal hun gi lyd fra seg når hun ikke kanskje skjønner selv at dette er til henne? For det kommer ann på om du har vært sammen med flere før el hatt interresse for andre før… Og om hun så vet el ikke, så er det ikke sikkert hu forstår at dette er til henne?
  Og om hu leser dette og har en liten anelse så er fortsatt du som må ta konakt. For hadde det ikke vært kjip (for denne personen i hvilken som helst situasjon & skjønn) for jenta å ta kontakt og tro at det er hu, også er det ikke henne?
  Du har jo egentlig ikke gjort så mye (bortsett fra denne bloggen som er nedskrevet av følelsene dine og tanker osv, som er veldig mye men…), og hvordan kan du si av å gjøre litt mer blir for mye og push? Alt er jo som sagt bare det du tror som ligger i dine tanker..på tide å få virkelige svar enn bare løse tanker i lufta og pluss vente…Og det er jo bare en måte å finne det ut på 😉
  Blir det reject så er det det, det vil svi men tusen ganger lettere…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.